24
Ιαν

thestival.gr – Εκδήλωση στη μνήμη του Νίκου Βακάλη τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση στη μνήμη του Νίκου Βακάλη θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για τις 19.00 στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στην οδό Κατούνη στα Λαδάδικα και διοργανώνεται από το ΕΛΙΝΕΚΑ (Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης) της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το «Πολιτικό Ημερολόγιο – Ατζέντα Θεσσαλονίκης».

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Από μια ιστορία από τη συνεργασία τους μαζί του θα μοιραστούν οι Κώστας Μαμέλης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Μηνάς Σαμαντζίδης και Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Παράλληλα θα ακουστούς οι απόψεις σε βίντεο μαθητών, συνεργατών του, όπως η Μαρία Γιαλαμά, πολιτικών , όπως ο Κωστής Χατζηδάκης και άλλων προσώπων που είχαν συνεργαστεί μαζί του, όπως ο Περικλής Πηλείδης.

Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Νίκος Οικονόμου.

Ο Νίκος Βακάλης ήταν ένα από τα πιο γνωστά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, πρώην ευρωβουλευτής και πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης. Έφυγε από τη ζωή στις 23 Μαρτίου, έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 78 ετών.

Ήταν εκπαιδευτικός, με πτυχίο φυσικού από το ΑΠΘ και ιδρυτής των γνωστών φροντιστηρίων που φέρουν το επώνυμό του, το 1967. Μεγάλο μέρος της ζωής του το αφιέρωσε στην Παιδεία, καθώς εκτός από τα φροντιστήρια και τον εκδοτικό οίκο που ίδρυσε το 1999, ήταν ο δημιουργός του College of Advance Training (1972), του e-Master και του Business Training Centre και συνέγραψε επιστημονικά βιβλία (σχετικά με θέματα της Φυσικής).

Γεννήθηκε το 1939 στη Λάρισα και ήταν πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης, επί προεδρίας Κώστα Καραμανλή στο κόμμα, την περίοδο 1997-2004. Το 2004 εξελέγη ευρωβουλευτής του κόμματος και ήταν από τους πιο δραστήριους ευρωβουλευτές της χώρας στην πενταετή θητεία του, μέχρι το 2009.

Στη θητεία του στο Ευρωκοινοβούλιο διατέλεσε μέλος πολλών επιτροπών, όπως στην Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας, στην Επιτροπή για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις ΕΕ-Ρουμανίας και στην Επιτροπή για τις σχέσεις ΕΕ-Ινδίας, όπως και στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης και την προσωρινή Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή.

Πηγή: http://www.thestival.gr/policy/item/342760-ekdilosi-sti-mnimi-tou-nikoy-bakali-ti-deutera-sti-thessaloniki