Ημερίδες / ΕκδηλώσειςΣτη μνήμη του Νίκου Βακάλη

Στη μνήμη του Νίκου Βακάλη

Επιτυχημένη η πρώτη εκδήλωση του ΕΛΙΝΕΚΑ.

Ο Νίκος Βακάλης για άλλη μια φορά ένωσε όλη τη Νέα Δημοκρατία στη Θεσσαλονίκη. Στην πολιτική εκδήλωση στη μνήμη του, που διοργανώθηκε από το ΕΛΙΝΕΚΑ (Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης) και το «Πολιτικό Ημερολόγιο» στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στα Λαδάδικα τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, έδωσε το παρών το…όλον της τοπικής -και όχι μόνο- ΝΔ.

Στελέχη διαφορετικών γενιών και τάσεων. Στην εκδήλωση κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης και εισηγήσεις ανέπτυξαν ο πρώην γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο αν. καθηγητής του ΠΑΜΑΚ Γιάννης Παπαδόπουλος, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης Μηνάς Σαμαντζίδης και ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης Κώστας Μαμέλης.

H εκδήλωση, την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος Νίκος Οικονόμου, ξεκίνησε με τον γενικό διευθυντή του ΕΛΙΝΕΚΑ, Βαγγέλη Πλάκα, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό από την πλευρά των διοργανωτών. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο γιός του εκλιπόντος, Αντώνης Βακάλης.

Το παρών έδωσαν και οι πέντε βουλευτές Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουκέλας, Σταύρος Καλαφάτης, Έλενα Ράπτη, Θόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης, ο βουλευτής Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης και ο βουλευτής Χαλκιδικής Γιώργος Βαγιωνάς.

Επίσης ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης Βίκυ Ευταξά, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου και ο πρόξενος της Κύπρου Ανδρέας Μανδρίτης. Οι πρώην υπουργοί Γιώργος Ορφανός, Χρήστος Κοσκινάς , Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Στέλιος Παπαθεμελής, Γιώργος Σαλαγκούδης, Κώστας Κιλτίδης και Αδάμ Ρεγκούζας και οι πρώην βουλευτές Δημήτρης Γαλαμάτης και Κώστας Ζαχαράκης.

Επίσης, οι πρόεδροι των τεσσάρων ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης, Κεντρικού Τομέα Τάσος Εμμανουηλίδης, Δυτικού Ηλίας Ζάχαρης, Ανατολικού Πίτσα Ράλλη και Β’ περιφέρειας Θωμάς Βράνος, οι αντιπεριφερειάρχες Θεοφάνης Παππάς, Αλέξανδρος Θάνος, Κώστας Γιουτίκας και Γερακίνα Μπισμπινά, οι δημοτικοί σύμβουλοι Θεσσαλονίκης Νίκος Ζεϊμπέκης, Εφραίμ Κυριζίδης, Στέφανος Γωγάκος, Κωνσταντίνος Ζέρβας και Δημήτρης Κούβελας και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Έλενα Φύκα και Βασίλης Γάκης.

Το παρόν έδωσε και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Νίκος Βαλεργάκης,, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμεκευτικού Συλλόγου Κυριάκος Θεοδοσιάδης, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσης Ευγενίδης και ο αντιπρόεδρος του ΕΕΘ Κλεόβουλος Θεοτόκης. Ακόμη πολλοί πρώην γενικοί γραμματείς, κομματικά στελέχη και υποψήφιοι στις γαλάζιες λίστες: ο πρώην περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, οι πρώην γενικοί γραμματείς Στράτος Σιμόπουλος, Παναγιώτης Κοκκόρης, Μάγδα Καρακόλη, Σωτήρης Βόσδου, Δημήτρης Πανοζάχος, Λουκάς Ανανίκας και Ανδρέας Λεούδης. Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης Βάκης Φραντζής, η αν. γραμματέας Σχέσεων Κόμματος-Κοινωνίας Βίκυ Νάκου, η αν. διευθύντρια της ΝΔ Θεσσαλονίκης Νατάσα Ασπρούτσου, ο αν. γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού Ανδρέας Πολίτης και οι Κώστας Ευθυμίου, Άννα Ευθυμίου, Νάντια Σταυροπούλου, Γιώργος Προκοπίδης, Κώστας Φωτίου, Κώστας Ιακώβου, Βασίλης Γεωργιάδης, Θοδωρής Μητράκας και «καραμανλικά» στελέχη που είχαν συνεργαστεί την ίδια περίοδο με τον Νίκο Βακάλη όπως οι Δημήτρης Δαρνάκας, Λεωνίδας Τσολέκας, Φίλιππος Ζαφειρίου κ.ά.

ΕΛ.ΙΝ.Ε.Κ.Α.

Θέλουμε να ενώσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις, να τις συγκρατήσουμε και να διαμορφώσουμε μια νέα πολιτική ατζέντα ανάπτυξης με ρεαλισμό, συνεργασία και σχεδιασμό.

Επικοινωνία